West BeoCar

Klikom na sliku ili na sledeći link možete posetiti sajt: West BeoCar

Dok je proučavao potencijalnu snagu lečenja petrolejem, Dr. John Ellis, američki doktor, otkrio je svojstva podmazivanja sirove nafte. Ulje koje je razvio 1866. radi efikasno pri visokim temperaturama i posebno je prikladno za dnevno podmazivanje velikih parnih mašina. Dr. Ellis uljem za cilindar napunio je ventile parnog motora kako bi se lakše pokretali. Osam godina kasnije svoje ulje za podmazivanje nazvat će „Valvoline“. To je bio prvi zaštićeni znak u mladoj industriji nafte. Njegovim revolucionarnim rešavanjem problema zalepljenih ventila, korodiranih cilindara i curenja na brtvama -- postavlja se faza efikasnije snage pare i razvoja SAD-a preko železnice i parobroda. Danas su Valvoline sredstva za podmazivanje, hemikalije i proizvodi za brigu o automobilu proizvedeni, zaštićeni i prodavani u više od 140 zemalja putem Ashland Consumer Markets (Valvoline), komercijalne jedinice firme Ashland Inc.

Inovativnost

Ashland rukovodi mrežom laboratorija širom sveta koja razvija i testira visoko efikasne Valvoline proizvode koji nadilaze specifikacije kako bi korisnicima dali pouzdanost da će ih njihova vozila najbolje služiti.

Više od veka kvalitete

S više od 140 godina uspeha, Valvoline marka prepoznata je kao vodeća u kvaliteti proizvoda i usluga s milionima vernih korisnika širom sveta.